Asculta Live!
Un proiect realizat de

Green Revolution
Concursuri
<< Inapoi la concursuri

Green School Festival 2016

Kaufland România și Green Revolution au dat startul competiției Green School Festival, din cadrul proiectului Green Bee, cel mai amplu proiect de educație ecologică din România.

 

Vizual competitie „Green School Festival 2016”

Green School Festival se desfășoară în perioada 30 octombrie – 14 decembrie 2016 și are ca scop desemnarea celor mai responsabile școli din București și a celor mai implicați cadeți in grija față de Planeta noastră.

Pentru al patrulea an consecutiv, proiectul Green Bee se adresează copiilor cu vârste între 6-14 ani și are ca obiectiv schimbarea atitudinii față de mediul înconjurător prin intermediul unei abordări interactive a ecologiei.

În concurs s-au înscris 10 școli din București și peste 800 de elevi se vor implica activ în actiuni care au ca scop principal deprinderea unor comportament responsabile fata de mediul inconjurator.

Participarea la Green School Festival presupune inscrierea școlilor în concurs și îndeplinirea următoarelor probe: proba de creatie, proba administrativa si ora de ecologie.

Pentru implicarea in cele trei probe, scolile pot obţine un punctaj de maxim 100 puncte, care se va acorda astfel:
- pentru îndeplinirea probei de creatie se acordă maximum 50 puncte;
- pentru îndeplinirea probei administrative se acordă maximum 30 puncte;
- pentru îndeplinirea probei ora de ecologie se acordă maximum 20 puncte.

In cadrul probei de creatie, la punctajul final, se vor lua in considerare, atat implicarea elevilor in concurs, cat si implicarea lor in realizarea „Machetei navei Green Bee" si a „Costumului de Astronaut".

Premierea scolilor si elevilor participanti va fi facuta in cadrul singurului festival eco – Green School Festival, ce se va desfasura pe 14 decembrie, 2016. Scolile participante vor fi recompensate pentru proiectele ecologice derulate in perioada 2015 – 2016, cum ar fi: efectuarea de cursuri practice, acțiuni și proiecte de tipul: colectare, reciclare, valorificare, programe de reducerea a consumului de apă și energie din școală, plantări, proiecte de educație și comunicare eco. Fiecare actiunea va fi evaluata și punctata, echipele câștigând puncte si asigurandu-si, astfel, un loc in clasamentul celor mai responsabile scoli din Bucuresti.

Green School Festival este cu acces gratuit, iar invitatii de onoare ai Capitanului Raxo sunt copiii, cadrele didactice si parintii. Pe parcursul celor 5 ore de festival, copiii vor învața să prețuiască mai bine resursele naturale, mediul și ecologia intr-o maniera atractiva si interesanta, prin: alteliere creative, experimente distractive, jocuri-concursuri si multe premii surpriza.

Distractia se imbina cu jocurile si activitatile interactive, iar copiii vor primi informatii esentiale despre atmosfera, aer, ecologie, poluare, apa, hrana, reciclare.

Green School Festival va oferi:
/ Ateliere creative
/ Experimente interesante
/ Expozitie de proiecte (macheta nava, costumul astronautului)
/ Jocuri interactive
/ Festivitatea de premiere
/ Concert

"Pornind de la ideea ca joaca este, in primul rand, invatare, Green School Festival le ofera celor mici posibilitatea de a dobandi cunostinte despre ecologie si de a-si dezvolta deprinderi responsabile fata de mediul inconjurator intr-o maniera atractiva si interesanta, prin intermediul unor ateliere creative, jocuri si concursuri interactive », spune Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Regulamentul concursului il gasiti aici.

Daca doriti sa stiti care sunt scolile inscrise in competitie, aici.

Proiectul Green Bee se bazează pe tehnica învățării prin joc și le oferă celor mici posibilitatea de a dobândi cunoștințe despre ecologie și de a-și dezvolta deprinderi responsabile față de mediul înconjurător într-o manieră atractivă și interesantă, prin intermediul unei călătorii imaginare în spațiu, la nava Green Bee din Parcul Tineretului.

Nava spațială Green Bee este poziționată în parcul Tineretului, zona Rozariu și este pregătită in fiecare zi de decolare. Echipajul acesteia, Căpitanul Raxo și Secundul Noni îi așteaptă pe micii exploratori, de luni până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Intarea este gratuită.

Green Bee este realizat în parteneriat cu Kaufland Romania și a găzduit până în prezent peste 30.000 de copii, însumand peste 3000 de ore cu și despre ecologie.