Asculta Live!
Un proiect realizat de

Green Revolution
Concursuri
<< Inapoi la concursuri

Green School Festival 2017

Asociatia Green Revolution si Kaufland Romania au dat startul competitiei Green School Festival 2017, din cadrul proiectului Green Bee, cel mai amplu proiect de educatie ecologica din Romania.

 

Vizual competitie „Green School Festival 2017”

Green School Festival se desfășoară în perioada 30 octombrie – 14 decembrie 2016 și are ca scop desemnarea celor mai responsabile școli din București și a celor mai implicați cadeți in grija față de Planeta noastră.

Green School Festival se desfasoara anul acesta in perioada 13 aprilie – 31 mai 2017 si are ca scop desemnarea celor mai responsabile scoli din Bucuresti si a celor mai implicati cadeti in grija fata de Planeta.

Pentru al cincilea an consecutiv, proiectul Green Bee se adreseaza copiilor cu varste intre 6-14 ani si are ca obiectiv schimbarea atitudinii fata de mediul inconjurator prin intermediul unei abordari interactive a ecologiei.

In concurs s-au inscris 14 scoli din Bucuresti si peste 1000 de elevi se vor implica activ in actiuni care au ca scop principal deprinderea unor comportament responsabile fata de mediul inconjurator. 

Participarea la Green School Festival presupune inscrierea scolilor in concurs si indeplinirea urmatoarelor probe: proba administrativa, ora de ecologie si proba de creatie.

Pentru implicarea in cele trei probe, scolile pot obtine un punctaj de maxim 100 puncte, care se va acorda astfel:
- pentru indeplinirea probei de creatie se acorda maximum 50 puncte.
- pentru indeplinirea probei administrative se acorda maximum 30 puncte;
- pentru indeplinirea probei ora de ecologie se acorda maximum 20 puncte

In cadrul probei de creatie, la punctajul final, se vor lua in considerare, atat implicarea elevilor in concurs, cat si implicarea lor in realizarea „Machetei navei Green Bee”.

Premierea scolilor si elevilor participanti va fi facuta in cadrul singurului festival eco – Green School Festival, ce se va desfasura pe 31 mai, 2017.  Scolile participante vor fi recompensate pentru proiectele ecologice derulate in perioada 2016 – 2017, cum ar fi: efectuarea de cursuri practice, actiuni si proiecte de tipul: colectare, reciclare, valorificare, programe de reducerea a consumului de apa si energie din scoala, plantari, proiecte de educatie si comunicare eco. Fiecare actiunea va fi evaluata si punctata, echipele castigand puncte si asigurandu-si, astfel, un loc in clasamentul celor mai responsabile scoli din Bucuresti.

Green School Festival este cu acces gratuit, iar invitatii de onoare ai Capitanului Raxo sunt copiii, cadrele didactice si parintii. Pe parcursul celor 5 ore de festival, copiii vor invata sa pretuiasca mai bine resursele naturale, mediul si ecologia intr-o maniera atractiva si interesanta, prin: alteliere creative, experimente distractive, jocuri-concursuri si multe premii surpriza

Distractia se imbina cu jocurile si activitatile interactive, iar copiii vor primi informatii esentiale despre atmosfera, aer, ecologie, poluare, apa, hrana, reciclare.

Green School Festival va oferi:
 / Ateliere creative 
 / Experimente interesante
 / Expozitie de proiecte (macheta nava)
 / Jocuri interactive
 / Festivitatea de premiere
 / Concert

„Green School Festival le ofera celor mici posibilitatea de a dobandi cunostinte despre ecologie si de a-si dezvolta deprinderi responsabile fata de mediul inconjurator intr-o maniera atractiva si interesanta, prin intermediul unor ateliere creative, jocuri si concursuri interactive. "Pamantul, casa mea", este mesajul principal al festivalului, prin care ii incurajam pe copii sa aiba grija de Planeta si o sa o respecte, asa cum isi respecta si isi ingrijesc locuinta, pastrand-o mereu curata”, spune Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Regulamentul concursului il gasiti aici.

Daca doriti sa stiti care sunt scolile inscrise in competitie, aici.

Proiectul Green Bee se bazeaza pe tehnica invatarii prin joc si le ofera celor mici posibilitatea de a dobandi cunostinte despre ecologie si de a-si dezvolta deprinderi responsabile fata de mediul inconjurator intr-o maniera atractiva si interesanta, prin intermediul unei calatorii imaginare in spatiu, la nava Green Bee din Parcul Tineretului

Nava spatiala Green Bee este pozitionata  in parcul Tineretului, zona Rozariu si este pregatita in fiecare zi de decolare. Echipajul acesteia, Capitanul Raxo si Secundul Noni ii asteapta pe micii exploratori, de luni pana duminica, intre orele 10:00 – 18:00. Intarea este gratuita.

Green Bee este realizat in parteneriat cu Kaufland Romania si a gazduit pana in prezent peste 30.000 de copii, insumand peste 3000 de ore cu si despre ecologie.