Asculta Live!
Un proiect realizat de

Green Revolution
Concursuri
<< Inapoi la concursuri

Green School Festival 2018

Green School Festival premiază cele mai responsabile scoli si cei mai implicati cadeti

 

Green Revolution și Kaufland România organizează competiția Green School Festival, din cadrul proiectului Green Bee, cel mai amplu proiect de educație ecologică din România.

 

Vizual competitie „Green School Festival 2018”

Festivalul Green School se va desfasura in ziua de 7 iunie, în intervalul 09:30 – 14:00, in parcul Tineretului, zona Rozariu, lângă nava Green Bee, când vor fi premiate cele mai verzi școli din București și cei mai preocupați elevi de protejarea mediului.

Competiția se desfasoara in Bucuresti in perioada 1 – 31 mai 2018, iar în concurs s-au înscris 12 școli din București și peste 1000 de elevi s-au implicat activ în actiuni care au avut ca scop principal deprinderea unor comportament responsabile fata de mediul inconjurator.

Scolile participante vor fi recompensate pentru proiectele ecologice derulate in perioada 2017 – 2018, cum ar fi: efectuarea de cursuri practice, acțiuni și proiecte de tipul: colectare, reciclare, valorificare, programe de reducerea a consumului de apă și energie din școală, plantări, proiecte de educație și comunicare eco. Fiecare actiunea va fi evaluata și punctata, echipele câștigând puncte si asigurandu-si, astfel, un loc in clasamentul celor mai responsabile scoli din Bucuresti.

"Pornind de la ideea ca joaca este, in primul rand, invatare, Green School Festival le ofera celor mici posibilitatea de a dobandi cunostinte despre ecologie si de a-si dezvolta deprinderi responsabile fata de mediul inconjurator intr-o maniera atractiva si interesanta, prin intermediul unor ateliere creative, jocuri si concursuri interactive", a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

"Educatia si ecologia sunt doua puncte foarte importante pentru Kaufland. Proiectul Green Bee combina aceste doua aspecte si ne bucuram mult ca suntem partenerii Asociatiei Green Revolution care promoveaza un viitor mai verde in randul copiilor", a declarat Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR, Kaufland România.

Green School Festival va oferi:

 / Ateliere creative 
 / Experimente interesante
 / Expozitie de proiecte (macheta nava)
 / Jocuri interactive
 / Festivitatea de premiere
 / Concert

Participarea la Green School Festival este gratuita, iar invitatii de onoare ai Capitanului Raxo sunt copiii, cadrele didactice si parintii. Pe parcursul celor 5 ore de festival, copiii vor învața să prețuiască mai bine resursele naturale, mediul și ecologia intr-o maniera atractiva si interesanta, prin: alteliere creative, experimente distractive, jocuri-concursuri si multe premii surpriza.

Distractia se imbina cu jocurile si activitatile interactive, iar copiii vor primi informatii esentiale despre atmosfera, aer, ecologie, poluare, apa, hrana, reciclare.

Participarea la Green School Festival a presupus inscrierea școlilor în concurs și îndeplinirea următoarelor probe: proba de creatie si ora de ecologie. 

Pentru indeplinirea probelor competitiei Green School, unitatile de invatamant pot obtine un punctaj de maxim 100 puncte, care urmeaza a se acorda astfel:

 • pentru indeplinirea Probei de creatie se acorda maximum 60 puncte.
  • Maximum 40 de puncte pentru prezentarea unui program/actiuni de protejare a mediului, care ar trebui implementata in cadrul unitatii scolare pe care o reprezinta. Exemple de astfel de actiuni: metode creative de reciclare si reutilizarea a resurselor, actiuni de ecologizare, protejarea spatiilor verzi, impadurire sau plantare de copaci, permacultura, etc.
  • realizarea machetei navei Green Bee din materiale reciclabile. Acesta va fi jurizat in ziua evenimentului de catre un juriu format din cinci membri, doi din partea Green Revolution, doi din partea Kaufland Romania si unul din partea Inspectoratului General Scolar Bucuresti, iar punctajul maxim aferent fiecarei machete este de 20 puncte
 • pentru indeplinirea probei Ora de ecologie se acorda maximum 40 puncte;
  • Organizarea/participarea celor trei clase din fiecare unitate scolara la cel putin o activitate de educatie ecologica, dezbateri sau mese rotunde despre protectia mediului realizate in perioada 2017 – 2018; pentru indeplinirea acestui criteriu se vor acorda maximum 20 puncte si fiecare scoala pentru fiecare clasa va trebui sa demonstreze prin fotografii sau diplome sau alte elemente participarea la aceste actiuni. Acestea vor fi transmis catre organizator pana cel tarziu 31 mai pe adresa de mail office@greenrevolution.ro.
   • Vizita la nava Green Bee, organizata in perioada 1 mai – 31 mai, cu minimum 20 de copii si numarul maxim de copii din fiecare clasa va fi recompensata cu maximum 20 puncte, in functie de numarul de copii.

 

Regulamentul concursului il gasiti aici.

Pentru al saselea an consecutiv, proiectul Green Bee se adresează copiilor cu vârste între 6-14 ani și are ca obiectiv schimbarea atitudinii față de mediul înconjurător prin intermediul unei abordări interactive a ecologiei. În cei 4 ani de proiect, peste 35.000 de copii au spus “Da” ecologiei si s-au inregistrat in proiect. In 2018, continuăm cu noi lectii de ecologie, un site interactiv pentru copii, parinti si cadrele didactice si alte competitii interesante. Obiectivul Green Bee este acela de a schimba atitudinea fata de mediu, prin incurajarea gesturilor eco inca din copilarie.

Proiectul Green Bee se bazează pe tehnica învățării prin joc și le oferă celor mici posibilitatea de a dobândi cunoștințe despre ecologie și de a-și dezvolta deprinderi responsabile față de mediul înconjurător într-o manieră atractivă și interesantă, prin intermediul unei călătorii imaginare în spațiu, la nava Green Bee din Parcul Tineretului.

Nava spațială Green Bee este poziționată  în parcul Tineretului, zona Rozariu și este pregătită in fiecare zi de decolare. Echipajul acesteia, Căpitanul Raxo și Secundul Noni îi așteaptă pe micii exploratori, de luni până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Intarea este gratuită.

Green Bee este realizat în parteneriat cu Kaufland Romania.

Despre Kaufland:

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine în 7 țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe lângă educație și sănătate, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Informații suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.ro.

Despre Green Revolution:

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și respectul față de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților ți companiilor private și de stat.