Asculta Live!
Un proiect realizat de

Green Revolution
Noutati
<< Inapoi la noutati

Ai auzit de melcii roz-fluorescenti?

Spune si prietenilor tai:    
Ai auzit de melcii roz-fluorescenti?

In zonele acoperite de ceata din partea superioară a muntelui Kaputar, in nordul statului australian New South Wales, oamenii de stiinta au descoperit o lume secreta.

 „Este unul dintre acele locuri magice, mai ales atunci cand esti acolo intr-o dimineata cetoasa si racoroasa”, afirmă Michael Murphy, un padurar cu 20 de ani experienta ce calatoreste adeseori pe varful muntelui.

„Este o insula mica de padure alpina ce se gaseste la sute de kilometri distanta de orice loc asemanator. Melcii, de exemplu, stau ascunsi in timpul zilei în frunzisul de pe sol, dar noaptea ies uneori cu sutele si se hranesc cu muschii de pe copaci. Sunt creaturi uluitoare ce arata ireal”, relatează Murphy.

Localnicii au raportat de ceva timp ca vad melci roz bizari dupa ce ploua, insa abia de curând cercetatorii au reusit sa confirme ca acesti melci sunt din specia Triboniophorus aff. graeffei

 

Din pacate, oamenii de stiinta trag un semnal de alarma si anunta ca  aceste specii sunt ameninţate de incalzirea globala si ca trebuie sa luam masuri rapide pentru a opri acest proces. 

Surse: https://stirileprotv.ro

http://www.descopera.ro