Asculta Live!
Sponsorizat de

Logo Kaufland
Un proiect realizat de

Green Revolution
Noutati
<< Inapoi la noutati

Cele mai responsabile scoli din Bucuresti au fost premiate in cadrul Green School Festival 2017

Spune si prietenilor tai:    
Cele mai responsabile scoli din Bucuresti  au fost premiate in cadrul Green School Festival 2017

Scoala Nr. 49, Scoala Nr. 97 si Scoala Nr 113 au fost desemnate cele mai responsabile unitati scolare din Bucuresti in cadrul Green School Festival, singurul festival eco dedicat copiilor, desfasurat pe 31 mai in Parcul Tineretului, zona Rozariu langa nava Green Bee.

Punctajul final pentru toate scolile inscrise, aici.

Green School Festival este parte a proiectului Green Bee, cel mai amplu proiect de educatie ecologica din Romania, dezvoltat de Green Revolution si Kaufland Romania.

Pe parcursul celor aproape cinci ore, cat a durat festivalul, copiii din cele 14 scoli participante au invatat prin atelierele creative cum sa reutilizeze sticle PET pentru a-si construi diverse obiecte sau cum sa construiasca un panou solar din becuri LED. De asemenea, ei au mai putut sa priveasca printr-un telescop astronomic adevarat sau sa invete notiuni despre cum sa acorde primul ajutor. Altfel spus, au avut ocazia sa invețte cum sa pretuiasca mai bine resursele naturale, mediul si ecologia prin ateliere, jocuri și activitati distractive.

Scoala Nr 49 din Bucuresti a castigat locul I la Green School Festival,  cu 87 de puncte din totalul de 100.  A doua scoala castigatoare – Scoala Nr 97- a acumulat 83,4, si, la o distanta foarte mica, cu 83 de puncte s-a situat Scoala Nr 113. Scolile participante au parcurs trei probe: proba de creatie, proba administrativa si ora de ecologie.  Pentru proba de creatie, la punctajul final, s-au luat in considerare si punctele obtinute pentru realizarea „Machetei navei Green Bee".

Mi-a placut foarte mult astazi la festival ca am invatat despre ecologie, ca nu trebuie sa aruncam hartii pe jos, ca trebuie sa pastram natura curata, sa nu taiem copacii pentru ca ei ne dau oxygen. Este foarte important sa avem mai multa grija de copaci si de iarba si de mediul inconjurator”,  ne-a spus Ema, 11 ani.

La eveniment a fost prezenta si dna Elena Stefan, Inspector scolar ISMB, care a sustinut proiectul inca de la inceput si a asigurat suportul in etapele de selectie a scolilor si de jurizare a implicarii acestora in Green School Festival:

« Salut initiativa Green Revolution si Kaufland Romania de a dezvolta si sustine proiectul Green Bee, un proiect minunat pentru copii, prin care ii putem face mai constienti de importanta grijii fata de Planeta Pamant. Va felicit si vreau sa le multumesc si doamnelor profesoare, pentru ca v-au fost alaturi si v-au indrumat pe parcursul acestei competitii », a declarat dna Elena Stefan, Inspector Scolar, ISMB

"Educatia si ecologia sunt doua puncte foarte importante pentru Kaufland. 

Proiectul Green Bee combina aceste doua aspecte si ne bucuram mult ca suntem partenerii Asociatiei Green Revolution care promoveaza un viitor mai verde in randul copiilor, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR, Kaufland România

« Ii felicitam pe toti cei care au participat la Green School Festival, cadeti si profesori, deopotriva, pentru implicarea si entuziasmul cu care au lucrat la proiectele premiate. Dupa 5 ani de proiect Green Bee, peste 30.000 de copii au invatat lucruri noi despre protejarea mediului, peste 15 de scoli s-au implicat in activitati eco, iar noi  nu putem decat sa va multumim si va asteptam la urmatoarele noastre actiuni “, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolut

Green School Festival s-a desfasurat in perioada 13 aprilie – 26 mai 2017 si a avut ca scop desemnarea celor mai responsabile scoli din Bucuresti si a celor mai implicati cadeti in grija fata de Planeta noastra. In concurs s-au inscris 14 școli din București si peste 1000 de elevi s-au implicat activ in actiuni care au avut ca scop principal deprinderea unor comportament responsabile fata de mediul inconjurator.

Pentru al cincilea an consecutiv, proiectul Green Bee se adreseaza copiilor cu varste intre 6-14 ani si are ca obiectiv schimbarea atitudinii fata de mediul inconjurator prin intermediul unei abordari interactive a ecologiei, o calatorie imaginara in spatiu, la nava Green Bee din Parcul Tineretului.

Nava spatiala Green Bee este pozitionata  in parcul Tineretului, zona Rozariu, iar echipajul acesteia, Capitanul Raxo si Secundul Noni, ii asteapta pe micii exploratori, pana pe 18 decembrie, intre orele 10:00 – 18:00, sa mearga in spatiu. Intarea este gratuita.

Green Bee este realizat in parteneriat cu Kaufland Romania.