Asculta Live!
Un proiect realizat de

Green Revolution
Noutati
<< Inapoi la noutati

Lecția despre AER

Spune si prietenilor tai:    
Lecția despre AER

Mai întâi, ce-o fi aerul? Știți deja că există, chiar dacă nu-l simțiți nicicum. Deși tragem 25 de mii de guri de aer în piept pe zi!

Aerul e peste tot. Și e amestecul de gaze care, pe scurt, ne oferă viață pe Pâmânt. Bine, nu fac asta tooate, toate gazele din acest cocktail, ci doar unul anume: oxigenul. Fără el, n-ar prea putea trăi nimeni și nimic pe Planetă. Nici plante, nici animale, nici oameni.

Așadar, aerul are oxigen. Cam 21%. Dar mai are și muuult azot - vreo 78%, iar restul e un amestec de alte gaze.

Ei, bine, aici e-aici, la “alte gaze”. Care au ajuns să nu fie bune deloc pentru Pământ! Pentru că le producem noi, oamenii, în exces, și schimbăm compoziția aerului.

Nu am vrea să te întristezi… Adică oamenii - mari și mici - chiar pot face câte ceva care să indrepte lucrurile. Și tu poți face. Uite, poți să sădești o plantă. Faci făbricuța ta de oxigen. Ooo, dacă sădești un copac, e și mai grozav. Sau poți să te obișnuiești să mergi mult cu bicicleta. E un mod de a te deplasa distractiv și sănătos. Și bicla nu merge cu benzină care poluează, merge cu… orezul cu lapte, cu plăcintă cu mere și cu alte bunătăți din burtica ta.

A fost lecția despre aer cu GreenBee.