Asculta Live!
Un proiect realizat de

Green Revolution
Noutati
<< Inapoi la noutati

Quokka, cel mai fericit animal din lume

Spune si prietenilor tai:    
Quokka, cel mai fericit animal din lume

Cadeti! Astazi facem cunostinta cu un animal pe care, cu siguranta, oricine l-ar vrea in preajma sa: Quokka - cel mai fericit animal din lume!

Quoakka este un marsupial de marimea unei pisici, singurul membru al genului Setonix. Este adesea numit “cel mai fericit animal din lume”. De ce? Pentru ca simpaticul animal zambeste chiar si atunci cand doarme.

Unde traieste Quokka? Cum arata? Cu ce se hraneste?

Quokka traieste pe cateva insule din vestul coastei Australiei. Cantareste intre 2.5 si 5 kg, are o lungime intre 40 si 100 cm, cu o coada de 20-30 cm. Este acoperit de o blana scurta gri-maronie, are urechile mici si rotunjite si un nas negru.

La fel ca toate marsupialele, Quokka este ierbivor si in mare parte nocturn; acesta se hraneste cu iarba, frunze, tulpini si coji ale diferitelor plante. Poate supravietui fara hrana si apa perioade lungi de timp cu ajutorul grasimii stocate in coada.

Quokka este un animal foarte prietenos. Traieste in grupuri mici, dominate de masculi. In timpul zilei, Quokka se odihneste la umbra copacilor, adesea intorcandu-se in acelasi loc.

Specialistii avertizeaza ca, din pacate, Quoakka este pe cale de disparitie, aflandu-se pe lista animalelor "vulnerabile".

 

( sursa: wikipedia.org, metropotam.ro, stirileprotv.ro, jurnalul.ro )